Admin

VilágVeleje fesztivál

X. Jubileumi VilágVeleje Fesztivál - Fiatal Művészek Kiállítása

 
A fesztivál egyik fontos hagyománya, a minden műfaji keret nélküli kiállítás. Az idei kiállítók között vannak régi, visszatérő művészek, és első ízben kiállítók is. Heten vannak, mint a gonoszok:
 
Antal Balázs (grafikus, intermédia művész)
A 2006-ban Berlinben készített "Apotheosis of a mound" című objektjével fog szerepelni, ahol építési törmeléket öntött ki bronzból.
http://antalbalazs.blogspot.com/ 
 
Koós Árpád (animációs filmes)
Az Oscar-díjra jelölt Maestro c. rajzfilm animátora
Szintén talált tárgyakból összeszerelt alkotásokkal fog szerepelni. Az ipari és a popművészet találkozási zónája.
 
Králl Szabolcs (grafikus)
Többször kiállított a Gödörben, legutóbb augusztusban önállóan Print-Montage címmel. 10 éve készít printekből, talált tárgyakból montázsokat. A kiállításon szerepelni fog a 2004-es Drótanya fesztiválon kiállított installáció is. Indusztriális, expresszív, dadaista, a klasszikus technikák és a számítógépes manipuláció határán.
www.krallworks.hu
 
Mátyus Andrea, Márton Judit - fotók
A fekete-fehér alkotások a már megszokott érzékenységgel, meghökkentő témaválasztásokkal örökítik meg a valóság egy-egy darabkáját.
 
Nagy Balázs Krisztián (concept art) 
Meglepő alkotásain a közönség egy része derül, mások mélyebb filozófiai értelmet keresnek munkáiban. Tavaly és idén is egy-egy alkotással szerepel, az idei címe: "Instant reggeli tévé".
 
Rontó Lili (grafikusművész) 
A VilágVeleje Fesztiválok állandó kiállítója, munkái mindig nagy érdeklődésre tartanak számot. Soha egyetlen munkájában sem tudott elszakadni az ember témájától, még akkor sem, amikor valójában állatok jelennek meg a képen. Az ábrázolt madarak, kutyaszerű figurák, sárkányállatok is valójában emberek, a rájuk jellemző állat bőrét hordva, felerősített állati tulajdonságaikkal jelenítve meg.
http://rontolili.uw.hu/
 
Zsivkov Anita (festő)
Vidám, gyermeki, néhol groteszkbe forduló, színes olajképek.
 
A kiállítás a Fesztivál ideje alatt (január 15-18.) ingyenesen látogatható, minden nap 15 órától éjfélig.

Bors GasztroBár

Oldalainkat 6 vendég és 0 tag böngészi