Admin

FÉNY – FONAL – FIGURA

MONO Kortárs Galéria 1011 Budapest, Várfok u. 1. I. em. 11. FÉNY – FONAL – FIGURA.

 
Három kortárs művész: Éberling Anikó, Bereczki Kata és Antalaci kiállítása megtekinthető 2012. június

KÓRÓS - DALÍ20 - MEMENTO MORI

A Memento Mori Közhasznú Egyesület 2008 augusztusában alapult 14 alapító tag közös szándékaként. Egyesületük célkitűzései között szerepel alapító okiratukban alkotótevékenységek és művészek támogatása, ennek szellemében kívánnak 2009 januárjától (Dalí halálának 20 éves évfordulóján) fővárosi és vidéki helyszíneken különböző képzőművészek alkotásainak kiállítási lehetőséget teremteni.

A budapesti helyszín az SM'S Café galériája, ahol február 19-én este 7-kor Kórós Tamás kiállítása nyílik meg, és reggelig a Dekadance! szórakoztatja a látogatókat. A kiállítássorozatunk Dalí emlékének szentelt, ebben az évben hunyt el a festőgéniusz 20 évvel ezelőtt. Egy hónapon át tekinthetőek meg az alkotások, ekkor utazik további helyszínekre (Szeged, Debrecen stb.) és helyére újabb alkotó, Kovács Roland érkezik március 19-én. Folyt. a link alatt.
 
Kapcsolódó link: gothic.hu

 

VilágVeleje fesztivál

X. Jubileumi VilágVeleje Fesztivál - Fiatal Művészek Kiállítása

 
A fesztivál egyik fontos hagyománya, a minden műfaji keret nélküli kiállítás. Az idei kiállítók között vannak régi, visszatérő művészek, és első ízben kiállítók is. Heten vannak, mint a gonoszok:
 
Antal Balázs (grafikus, intermédia művész)
A 2006-ban Berlinben készített "Apotheosis of a mound" című objektjével fog szerepelni, ahol építési törmeléket öntött ki bronzból.
http://antalbalazs.blogspot.com/ 
 
Koós Árpád (animációs filmes)
Az Oscar-díjra jelölt Maestro c. rajzfilm animátora
Szintén talált tárgyakból összeszerelt alkotásokkal fog szerepelni. Az ipari és a popművészet találkozási zónája.
 
Králl Szabolcs (grafikus)
Többször kiállított a Gödörben, legutóbb augusztusban önállóan Print-Montage címmel. 10 éve készít printekből, talált tárgyakból montázsokat. A kiállításon szerepelni fog a 2004-es Drótanya fesztiválon kiállított installáció is. Indusztriális, expresszív, dadaista, a klasszikus technikák és a számítógépes manipuláció határán.
www.krallworks.hu
 
Mátyus Andrea, Márton Judit - fotók
A fekete-fehér alkotások a már megszokott érzékenységgel, meghökkentő témaválasztásokkal örökítik meg a valóság egy-egy darabkáját.
 
Nagy Balázs Krisztián (concept art) 
Meglepő alkotásain a közönség egy része derül, mások mélyebb filozófiai értelmet keresnek munkáiban. Tavaly és idén is egy-egy alkotással szerepel, az idei címe: "Instant reggeli tévé".
 
Rontó Lili (grafikusművész) 
A VilágVeleje Fesztiválok állandó kiállítója, munkái mindig nagy érdeklődésre tartanak számot. Soha egyetlen munkájában sem tudott elszakadni az ember témájától, még akkor sem, amikor valójában állatok jelennek meg a képen. Az ábrázolt madarak, kutyaszerű figurák, sárkányállatok is valójában emberek, a rájuk jellemző állat bőrét hordva, felerősített állati tulajdonságaikkal jelenítve meg.
http://rontolili.uw.hu/
 
Zsivkov Anita (festő)
Vidám, gyermeki, néhol groteszkbe forduló, színes olajképek.
 
A kiállítás a Fesztivál ideje alatt (január 15-18.) ingyenesen látogatható, minden nap 15 órától éjfélig.

EKG kiállítás, Parasonic koncert

Szeptember 13-án a Gyárban EKG azaz Egy Kiállítás Gépei címmel festményeket, fotókat, filmeket és egyéb alkotásokat nézhettek meg a kisteremben. Nagyteremben a Parasonic fog zenélni Antal Laci (antalaci) élő írásvetítős fényfestésével.

 
Kiállítók: Koronczai Ágota (képkeretek); Gácsi Zsuzsanna (fotók); Farkas Rita (képek); Králl Szabolcs (print technika); Baróti Dávid (képkeret); Pintér Zoltán (borderline-films).
 
GYÁR Budapest, Soroksári út 160.
 
Belépő: 800Ft
 

Bors GasztroBár

Oldalainkat 10 vendég és 0 tag böngészi